AnelkistiresAxon

Επισκευή αναβάθμιση ανελκυστήρων στη Θεσσαλονίκη

 • Είστε προβληματισμένοι για το κόστος επισκευής του;
 • Έχετε βιώσει προβλήματα με τις επισκευές του ασανσέρ στο παρελθόν;
 • Έχετε περιορισμένη γνώση και κατανόηση της τεχνολογίας και των διαδικασιών επισκευής;

Εάν η απάντησή σας σε οποιοδήποτε από αυτά τα ερωτήματα είναι "ναι", τότε χρειάζεστε μια αξιόπιστη εταιρεία επισκευής ανελκυστήρων.

Δωρεάν η πρώτη αυτοψία επισκευής.

Η ασφάλεια και η αδιάλειπτη λειτουργία του είναι η πρώτη μας προτεραιότητα.

Κατανόηση της σημασίας των επισκευών ανελκυστήρων

Στη ταχύτητα της σύγχρονης ζωής, συχνά θεωρούμε τα ασανσέρ ως δεδομένα. Τι συμβαίνει όμως όταν αυτοί οι κάθετοι μεταφορείς αρχίζουν να δείχνουν σημάδια φθοράς;

Είναι σημαντικό να εμβαθύνουμε στη σημασία των επισκευών ανελκυστήρα, διερευνώντας τον ρόλο τους στη διατήρηση της ασφάλειας και της ευκολίας για τους χρήστες.

Η συντήρηση του ανελκυστήρα υπερβαίνει την επιδιόρθωση μιας βλάβης.

Περιλαμβάνει μια προληπτική προσέγγιση για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση πιθανών ζητημάτων προτού εμφανιστούν.

Το τακτικό σέρβις διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία του, ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο ξαφνικών βλαβών.


Επιπτώσεις των δυσλειτουργικών ανελκυστήρων στην ασφάλεια και την ευκολία

Οι δυσλειτουργικοί ανελκυστήρες εγκυμονούν κινδύνους για την ασφάλεια. Οι χρήστες μπορεί να βιώσουν ξαφνικές στάσεις, ασυνήθιστους ήχους ή ακανόνιστες κινήσεις, που σηματοδοτούν την ανάγκη για άμεση προσοχή.

Σημάδια ότι ο ανελκυστήρας σας χρειάζεται επισκευή

Η αναγνώριση των σημαδιών που υποδεικνύουν πιθανά προβλήματα είναι ζωτικής σημασίας για την έγκαιρη παρέμβαση.


Ασυνήθιστοι ήχοι ή κραδασμοί

Αν παρατηρήσετε περίεργους θορύβους ή κραδασμούς κατά τη λειτουργία του, είναι σαφές σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά. Η παράβλεψη αυτών των σημάτων μπορεί να οδηγήσει σε πιο σημαντικά προβλήματα στη συνέχεια.


Αργές ή ακανόνιστες κινήσεις

Ένας ανελκυστήρας που λειτουργεί σωστά θα πρέπει να κινείται ομαλά μεταξύ των ορόφων. Οι αργές ή ακανόνιστες κινήσεις μπορεί να είναι ενδεικτικές μηχανικών προβλημάτων που χρειάζονται άμεση προσοχή.

Ασυνεπείς λειτουργίες πόρτας

Οι πόρτες ενός ανελκυστήρα πρέπει να ανοίγουν και να κλείνουν απρόσκοπτα. Οποιαδήποτε ασυνέπεια στις λειτουργίες της πόρτας μπορεί να δημιουργήσει κινδύνους για την ασφάλεια και πρέπει να αντιμετωπιστεί εγκαίρως.


Οι κίνδυνοι της αγνόησης των επισκευών ανελκυστήρα

Πέρα από την ταλαιπωρία, η παράβλεψη των επισκευών του μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές συνέπειες, τόσο όσον αφορά την ασφάλεια όσο και τις νομικές επιπτώσεις.


Νομικές επιπτώσεις για τους ιδιοκτήτες κτιρίων

Σύμφωνα με το άρθρο 107 του ελληνικού Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, ο ιδιοκτήτης κτιρίου ευθύνεται για κάθε ζημία που προκλήθηκε από την λειτουργία του ανελκυστήρα. Η ευθύνη αυτή βαρύνει τον ιδιοκτήτη έστω και αν δεν γνώριζε το πταίσμα ή δεν μπορούσε να το γνωρίζει.


Στην περίπτωση των ανελκυστήρων, η ευθύνη του ιδιοκτήτη κτιρίου προκύπτει από το γεγονός ότι οι ανελκυστήρες είναι μηχανήματα που χρησιμοποιούνται από τους ενοίκους και τους επισκέπτες του κτιρίου. Ως εκ τούτου, ο ιδιοκτήτης οφείλει να διασφαλίζει ότι οι ανελκυστήρες είναι ασφαλείς και σε καλή κατάσταση λειτουργίας.

Η παραμέληση των απαραίτητων επισκευών μπορεί να οδηγήσει σε νομικές συνέπειες. Συγκεκριμένα, ο ιδιοκτήτης μπορεί να ευθύνεται για αποζημίωση σε περίπτωση που ο ανελκυστήρας προκαλέσει ατύχημα.

Οι νομικές συνέπειες που μπορεί να αντιμετωπίσει ο ιδιοκτήτης κτιρίου σε περίπτωση ατυχήματος ανελκυστήρα περιλαμβάνουν:

 • Αποζημίωση στους τραυματίες
 • Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία ή σωματική βλάβη από αμέλεια
 • Αποζημίωση στο κράτος για ζημίες που προκλήθηκαν σε δημόσιο χώρο


Για να αποφύγει τις νομικές συνέπειες, ο ιδιοκτήτης κτιρίου πρέπει να λαμβάνει τα ακόλουθα μέτρα:

Να φροντίζει για την τακτική συντήρηση του από εξειδικευμένο προσωπικό.
Να ελέγχει τακτικά την κατάσταση του και να προβαίνει σε επισκευές όποτε απαιτείται.
Να ενημερώνει τους ενοίκους και τους επισκέπτες του κτιρίου για τους κινδύνους που μπορεί να προκύψουν από τη χρήση του.


Ποια είναι τα στάδια της επισκευής

Η διαδικασία αυτή περιλαμβάνει τα εξής στάδια:


Διάγνωση της βλάβης:

Το πρώτο στάδιο είναι η διάγνωση της βλάβης. Αυτό γίνεται από εξειδικευμένο τεχνικό της εταιρίας μας, ο οποίος χρησιμοποιεί εξειδικευμένα εργαλεία και τεχνικές για να εντοπίσει την αιτία της βλάβης.

Επισκευή της βλάβης:

Μόλις εντοπιστεί η αιτία της βλάβης, ο τεχνικός μας προχωρά στην επισκευή της. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει την αντικατάσταση φθαρμένων εξαρτημάτων, την επισκευή ή αντικατάσταση καλωδίων, την αποκατάσταση βλαβών στο σύστημα ελέγχου ή την προσαρμογή του ανελκυστήρα σε νέα κανονισμούς.


Τεστ λειτουργίας:

Μετά την ολοκλήρωση της επισκευής του, υποβάλλεται σε δοκιμαστική λειτουργία, ώστε να επιβεβαιωθεί ότι λειτουργεί σωστά.

Η διάρκεια της επισκευής του εξαρτάται από τη σοβαρότητα της βλάβης. Για απλές βλάβες, η επισκευή μπορεί να διαρκέσει λίγες ώρες ή και μια μέρα. Για πιο σοβαρές βλάβες, η επισκευή μπορεί να διαρκέσει αρκετές ημέρες ή και εβδομάδες.


Ποια είναι τα οφέλη της επισκευής;

Οι έγκαιρες επισκευές όχι μόνο αντιμετωπίζουν άμεσα προβλήματα αλλά προσφέρουν και μακροπρόθεσμα οφέλη για τη λειτουργικότητα και τη διάρκεια ζωής του ανελκυστήρα.

Βελτιωμένη ασφάλεια και αξιοπιστία
Οι τακτικές επισκευές ενισχύουν την ασφάλεια και την αξιοπιστία των ανελκυστήρων, παρέχοντας στους χρήστες εμπιστοσύνη στην κάθετη μεταφορά τους.

Αυξημένη διάρκεια ζωής των εξαρτημάτων του
Η έγκαιρη αντιμετώπιση προβλημάτων μπορεί να παρατείνει τη διάρκεια ζωής διαφόρων εξαρτημάτων του, μειώνοντας τελικά τη συχνότητα των μεγάλων επισκευών.

Εξοικονόμηση κόστους μακροπρόθεσμα
Η επένδυση σε έγκαιρες επισκευές μπορεί να φαίνεται ως πρόσθετο κόστος, αλλά μπορεί να εξοικονομήσει σημαντικά έξοδα στους ιδιοκτήτες κτιρίων μακροπρόθεσμα, αποτρέποντας μεγάλες βλάβες και την ανάγκη για εκτεταμένες αντικαταστάσεις.


Πόσο κοστίζει η επισκευή του ανελκυστήρα

Το κόστος επισκευής ενός ανελκυστήρα εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως:

 • Η σοβαρότητα της βλάβης: 
 • Ο τύπος του ανελκυστήρα: Οι ανελκυστήρες διαφορετικών τύπων και κατασκευαστών μπορεί να έχουν διαφορετικό κόστος επισκευής.
 • Τα ανταλλακτικά που απαιτούνται: Το κόστος των ανταλλακτικών μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον κατασκευαστή και το μοντέλο.
 • Το κόστος της εργασίας: Το κόστος της εργασίας των τεχνικών ανελκυστήρων μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την εταιρεία. 


Για να έχετε μια γενική εκτίμηση του κόστους επισκευής ενός ανελκυστήρα, μπορείτε να υπολογίσετε ότι το κόστος της εργασίας κυμαίνεται από 40 έως 60 ευρώ ανά ώρα. Το κόστος των ανταλλακτικών μπορεί να κυμαίνεται από λίγες εκατοντάδες ευρώ έως αρκετές χιλιάδες ευρώ.

Για παράδειγμα, η επισκευή μιας απλής βλάβης, όπως η αντικατάσταση ενός διακόπτη, μπορεί να κοστίσει περίπου 100 ευρώ. Η επισκευή μιας πιο σοβαρής βλάβης, όπως η αντικατάσταση του κινητήρα, μπορεί να κοστίσει αρκετές χιλιάδες ευρώ.


Γιατί να μας επιλέξετε

Σημασία Αδειούχων και Έμπειρων Τεχνικών.
Τα συστήματα ανελκυστήρων είναι πολύπλοκα και μόνο εξουσιοδοτημένοι και έμπειροι τεχνικοί θα πρέπει να αναλαμβάνουν τις επισκευές. Η ανάθεση του ανελκυστήρα σας σε επαγγελματίες διασφαλίζει ότι η εργασία θα γίνει σωστά.

Είμαστε μια εταιρεία που παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες εγκατάστασης, συντήρησης και επισκευής ανελκυστήρων.

Με έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό, διαθέτουμε την απαραίτητη τεχνογνωσία και εξοπλισμό για να σας προσφέρουμε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

Ακολουθούμε αυστηρά τις προδιαγραφές ασφαλείας και χρησιμοποιούμε τα πιο σύγχρονα υλικά και εξοπλισμό.

Γιατί να μας επιλέξετε;

 • Είμαστε μια εταιρεία με μακρά εμπειρία και τεχνογνωσία στον χώρο των ανελκυστήρων.
 • Διαθέτουμε έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό.
 • Ακολουθούμε αυστηρά τις προδιαγραφές ασφαλείας.
 • Χρησιμοποιούμε τα πιο σύγχρονα υλικά και εξοπλισμό.
 • Διαθέτουμε ένα ευρύ δίκτυο συνεργατών σε όλη την Ελλάδα.
  Πιστεύουμε ότι η ασφάλεια είναι η πρώτη μας προτεραιότητα.

Για αυτό, χρησιμοποιούμε τα πιο σύγχρονα υλικά και εξοπλισμό και ακολουθούμε αυστηρά τις προδιαγραφές ασφαλείας.

Είμαστε πάντα κοντά στους πελάτες μας.

Κατανοούμε ότι η συντήρηση και επισκευή του ανελκυστήρα σας είναι μια σημαντική υπόθεση. Για αυτό, είμαστε πάντα διαθέσιμοι για να σας εξυπηρετήσουμε άμεσα και αποτελεσματικά.

Είμαστε η ANELKISTIRESAXON

Η εταιρεία που θα σας προσφέρει τις καλύτερες υπηρεσίες για τον ανελκυστήρα σας.

Επιλέξτε μας και θα δείτε τη διαφορά!

Γεωργίου Ιωάννης - Πίτυρης Αθανάσιος Ο.Ε.  

Συχνές ερωτήσεις

Πόσο συχνά πρέπει να υποβάλλονται σε συντήρηση;

Οι ανελκυστήρες θα πρέπει να υποβάλλονται σε τακτική συντήρηση τουλάχιστον μία φορά κάθε μήνα για να διασφαλίζεται η βέλτιστη απόδοση.

Υπάρχουν επισκευές που μπορώ να κάνω;

Ενώ ο βασική επίβλεψη ή επιθεώρηση μπορούν να γίνουν από τους ιδιοκτήτες ανελκυστήρα, σημαντικές επισκευές θα πρέπει να αφεθούν στους επαγγελματίες.

Ποιες νομικές ευθύνες έχουν οι ιδιοκτήτες κτιρίων σχετικά με τη συντήρηση;

Οι ιδιοκτήτες κτιρίων είναι νομικά υποχρεωμένοι να διασφαλίζουν την ασφάλεια των χώρων τους, συμπεριλαμβανομένης της τακτικής συντήρησης του ανελκυστήρα και των έγκαιρων επισκευών.

Πώς μπορώ να επιλέξω τη σωστή εταιρεία επισκευής;

Λάβετε υπόψη παράγοντες όπως η εμπειρία, η φήμη και οι κριτικές πελατών όταν επιλέγετε μια εταιρεία επισκευής ανελκυστήρα.

Μπορούν οι επισκευές του ανελκυστήρα να συμβάλουν στην παράταση της διάρκειας ζωής του συστήματος;

Ναι, οι έγκαιρες επισκευές μπορούν να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής των εξαρτημάτων του ανελκυστήρα και να μειώσουν την ανάγκη για σημαντικές αντικαταστάσεις.


>